tiistai 19. toukokuuta 2015

Sata sämpylää


Tää vaan on niin huippu ravintola. Listalla on nimensä mukaan 100 erilaista minisämpylää joiden hinnat vaihtelee euron ja kahden välillä. Lisäksi siellä on tarjouspäivä muistaakseni kaksi kertaa viikossa. Esim. maanantaina kaikki sämpylät oli 0,50€ kappale. Onneksi en asu Espanjassa, muuten varmaan kävisin täällä joka päivä syömässä ja paisuisin kuin pullataikina, terveellisestähän tämä on kaukana.


Näitä ravintoloita on myös joka nurkalla. Me käytiinkin joka päivä syömässä näitä sämpylöitä. Tilaaminen on tehty aika fiksuksi. Alla olevassa kuvassa näkyy tilauslappu siihen vaan kirjotetaan sämpylän numero ja kappalemäärä ja alemmille riveille sitten juomat ja muut lisukkeet esim. ranskalaiset tai vaikka sipulirenkaat. Lappu viedään tiskille, sanotaan oma nimi ja maksetaan. Sitten pöytään odottelemaan, että tiskiltä kuuluu oma nimi ja annos noudetaan kuitilla tiskiltä. 


Se on hauska kuinka kieltä oppii jonkin verran jo muutaman päivän aikana. Emmin ei enää viimeisenä päivänä tarvinnut kauheasti kääntää mulle ruokalistoja kun ne perusjutut oli jääneet jo mieleen.


Mun sämpylöissä oli yleensä, espanjalaista parunamunakasta, tonnikalaa, kanaa, pekonia, aiolia tai sellaista tulista kastiketta. Tulee oikein vesi kielelle kun näitä muistelee. Toivottavasti pääsen taas pian Madridiin.


Maistuisiko teille tällaiset minisämpylät, vai onko tällainen hiilarimättö ihan nounou?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun ilmoitit käynnistäsi :)