maanantai 10. elokuuta 2015

Mustikanpoimija + DIY-asu

Voi luoja miten söpö näky tämä pieni mies oli eilen (toissapäivänä, näköjään ehti jo taas vuorokausi vaihtua) mummulassa. Hän tomerasti itse otti ämpärin käteen ja meni pusikon reunalle mustikoita poimimaan. Voi sitä harmin määrää kun ämpäri kaatui ja hän ihan huolestuneena keräsi mustikoita nurmikon seasta takaisin ämpäriin. Ihmetteli violetteja sormiaan ja ylpeänä esitteli kaikille keräämiään mustikoita. Sitten kun menin itse mustikanvarpujen keskelle kannon päälle kyykkimään ja keräämään mustikoita niin tää jätkä tuli vaan perässä, siispä oli vaatteetkin mustikassa. Onneksi sain tahrat irti vaatteista, sappisaippua on jees!

 Kyllä mulla meinasi tulla tippa linssiin tuosta näystä. Kuinka iso poika se jo onkaan! Uskomattoman nopeasti hän on oppinut kaikkea uutta viimeaikoina. Puhetta ymmärretään jo paljon. Yritetään laittaa itse kenkiä jalkaan. Tajutaan kun kädessä on ihottumaa, näytetään se äitille ja äiti laittaa siihen rasvaa. Osaa vastata kysymykseen ei jos se on hänen mielipiteensä. Ja hiljentyminen on myöntymisen merkki. Hämähäkit on yök! Vielä kun oppisi nukkumaan yönsä niin äiti olisi erittäin tyytyväinen.Sitten vielä pari hassua asukuvaa, pikaisesti kotimatkalla napattuja. Ensin katselin epäonnistuneita kuvia ja ajattelin, etten niitä julkaise. Kuitenkin muistin asussa kimonon lisäksi toisenkin diy-jutun niin pakkohan tää oli jakaa.

Mun vaatteidentuunausinto lähti siitä kun naapurissa puhuttiin kuinka leggareista voi tehdä helposti crop topin. Selailin enemmän ja vähemmän Pinterestiä ja hups vaan nyt haluaisin jo oman ompelukoneen. Tää kimono oli tosi helppo tehdä, kerron ohjeet näin A4 mielikuvalla. 
  1. Sulla on paperi (huivi) poikittain, taita vasemmalta oikealle puoliksi.
  2. Käännä paperi niin, että taite on ylhäällä. 
  3. Ompele molemmista sivuista puolivälistä alas. (puolivälistä ylös on siis "hihansuut")
  4. Leikkaa keskeltä kahtia päällimäinen kangas.
  5. Siisti leikatut reunat.

Mä olin tossa viimeistelyssä hieman laiska, eikä tää mun versio kestä lähietäisyydeltä tarkastelua, mutta väliäkös tuolla. Kaapissa tää kimono on lojunut varmaankin parisen viikkoa ja eilen se pääsi vasta käyttöön. Sopi mun mielestä ihan kivasti mustan mekon kanssa. Tosin onhan tää asu aika synkkä. 

Huomasitteko sen toisen diy-jutun? No se on tuo mun "bandeau". Oltiin hieman kiireessä lähdössä Ruoveteen pikkuveljeni synttäreille ja halusin saada jo ensimmäistä kertaa käyttöön tämän mekon. Melkein luovutin jo kun rintaliivit näkyi alta ja topit mekon alla näytti tyhmältä tai ois tullu kuuma. Ja tottakai mun musta bandeau oli ollut hukassa jo tovin. Otinpa sitten vähällä käytöllä olevat leggarit käteen ja saksin lahkeet niistä pois ja haaravälin auki. Olihan se bandeaun alareuna löysä ja lepattava, muttei se tuon mekon alla haitannut kun vyötäröllä on kiristys.

Mitäs tykkäätte asusta, onko liian itsetehdyn näköinen?Kimono ja bandeau DIY
Mekko Me&I
Sandaalit Bershka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun ilmoitit käynnistäsi :)