perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulua odotellessa......tehdään piparkakkutaikinaa.
...paistetaan pipareita, jos sitä taikinaa sattuu jäämään.


...myös joulutorttuja on tehtävä.
...ostetaan joululahjoja.
...ja paketoidaan niitä.
...odotetaan mitä seuraavana päivänä löytyy joulukalenterin luukun takaa.


...katsotaan joulukalenteria myös tv:stä.
...koristellaan kotia.


...kuunnellaan joululauluja.


...mennään kirkkoon Kauneimpiin joululauluihin.
...aatonaattona syödään juustoja ja juodaan viiniä, pelataan lautapelejä ja ollaan läheisten kanssa.

Sitten koittaa jouluaatto jolloin...

...koristellaan kuusi.
...mennään mummulle puurolle.
...istutaan rauhassa joulusaunassa.
...aletaan valmistella jouluateriaa.
...syödään yhdessä.
...lapset odottavat malttamattomana joulupukkia/-lahjoja.
...avataan lahjat.
...nautitaan toistemme seurasta.
...ihmetellään saatuja lahjoja.

Näin mä vietän tän 24. päivää. Suurimman osan noista joulunodotusajan jutuista oonkin jo ehtinyt tekemään. Tosin joulutorttuja ei olla tän kuun puolella vielä tehty, marraskuun aikana kylläkin varmaan kolme kertaa. Joulukalentereita löytyy kolme tästä taloudesta, mun ja O:n suklaiset kalenterit ja aikuisten yhteinen kalenteri.

Aikuisten kalenteriin sain idean täältä, sunnuntaina, kaksi päivää ennenkuin sen olisi pitänyt olla valmis. Seuraavana päivänä kauppareissulta tarttui ruokien lisäksi mukaan pari kartonkia ja jouluaiheisia tarroja. Maanantai-iltana taisin valvoa yhteen saakka kun askartelin kalenterin parissa. Tiistaina sitten ideoitiin J:n kanssa yhdessä loput luukut ja saatiin kalenteri valmiiksi. Jokaisen luukun takaa löytyy kivaa yhteistä tekemistä. Ja sääntöjä, kuten someton tai tv:tön päivä. Yhtenä päivänä käsketään tekemään toiselle itse jokin joululahja.

Joulukoristeita meillä ei ollut vielä, paria valoa lukuunottamatta. Mä sitten innostuinkin niitä itse askartelemaan. Ensin tein vain perinteisiä lumihiutaleita. Sitten ohjeita googletellessa löysin vaikka ja mitä kivaa. Se lähtikin sitten vähän käsistä. Mä tykkään kovasti näperrellä, joten taidankin pistää nämä roskiin joulun jälkeen ja tehdä ensi vuonna taas uudet koristeet. Aarikan söpöjä tonttuja himoitsin kaupassa, mutta en raaskinut niitä kotiin asti tuoda.

Joululaulutkin on tässä kodissa raikunut jo pariin otteeseen. Mä usein laulan myös mukana, mutta O ei siitä pidä yhtään vaan karjuu mulle kunnes hiljenen. Lauluääneni ei kai ole kovin kaunis. :D Huomenna pääsen varmasti joulutunnelmaan kun menen tätini kanssa Katri Helenan joulukonserttiin Tuomiokirkkoon. Tuolla mainitsin myös kauneimmat joululaulut, totta puhuen en ole varmaan ainakaan muutamaan vuoteen siellä ollut, mutta tänä vuonna ajattelin palauttaa tuon perinteen joulunodotukseeni.

Lahjoista ollaan hankittu jo suurin osa, tosin ne hankalimpien lahjansaajien lahjat on vielä hankkimatta. Toivottavasti keksin jotain ja mahdollisimman pian. Tänä jouluna aion pysyä poissa viimehetken ruuhkasta kaupoilla. Tarkoitus olisi loput lahjat hankkia ensi viikolla, kun menemme J:n kanssa minilomalle Tallinnaan.

Ei jäänyt varmaankaan epäselväksi, että olen jouluihminen henkeen ja vereen. Materialistina mulle myös lahjojen saaminen (ja antaminen) on tärkeää. Meidän lähisuvulla on ollut sama joulutraditio aina, siis ihan aina. Tulisin hulluksi jos sitä joku menisi muuttamaan. Jo tämä joulu on järkytys, kun osa porukasta joutuu todennäköisesti olemaan töissä.

ps. tällä kertaa en edes pahoittele venynyttä taukoa, en halua stressata aiheesta :)

2 kommenttia:

  1. Meidän blogissa sulle haastetta :) Ja kivaa joulun odotusta sinne!

    yhtakuinkolme.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos kun ilmoitit käynnistäsi :)