torstai 10. maaliskuuta 2016

DIY - Lampunvarjostimen uusi muoto


Sain idean tähän lampunvarjostimen tuunaukseen ystävältäni jo marraskuussa. Nyt vasta sain homman alotettua, ja tehtyä, hyvinkin nopeesti. Harmittaa kun en saanut aikaiseksi aiemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Aikaa hommaan meni parit päikkärit ja yks ulkoilu toisinsanoen n 4-5 tuntia.

Tarvitset vain:
pyöreän, paperisen varjostimen
A4:sia määrä x
liimaa
sakset

Leikkaa paperista pituussuuntaisia suikaleita. Mun suikaleitten leveä pää oli silmämääräisesti ehkä 2-4 cm. Toki jos haluaa vaikeimman kautta niin voi mittaillakkin, mutta ihan hyvä tuli näin mututuntumalla. Ja kai itsetehty saa vähän näyttääkkin siltä. 

Sitten vaan kastat suikaletta vähän liimaan ja alat lätkiin niitä varjostimeen. Mä en halunnut aloittaa ihan alhaalta saakka, aloitin suurinpiirtein kolmannen tollasen poikkiraidan jälkeen. Erikeeper tarttu ainakin aika äkkiä niin suikaletta ei tarvinnut pitää paikoillaan kun muutama sekunti ja uutta kehiin.
Meillä on sopivasti sohvan yläpuolella tollanen muumipallo, jonka narusta sain varjostimen roikkumaan kengännauhan avulla sopivalle korkeudelle. Meillä toi varjostin oli onneks helppo laittaa takas lamppuun kiinni niin ei tarvinnut valaisimen oikealla paikalla työskennellä hartiat jumissa.

Harmi etten huomannut ottaa välivaiheesta kuvia ollenkaan, mutta eiköhän tää onnistu kaikilta sellasiltakin, joilla on peukalo keskellä kämmentä. Vinkkinä kannattaa leikata kahta paperia samaan aikaan ja ainakin kuus arkkia kerralla, jolloin ei tarvitse kokoajan olla leikkaamassa lisää. Se on nimittäin kaikista ärsyttävin osuus tässä hommassa. Lopuksi jos haluaa saada viimeistellymmän reunan kannattaa viimeisen kerroksen suikaleiden päät taittaa ja liimata varjostimen sisäpuolelle, kuten alla olevassa kuvassa näkyy.


Tadaa! Nyt on pojan huoneessa hieman mielenkiintoisempi valaisin kuin pelkkä pallo. Visioin jo miltä varjostin näyttäisi kun siihen spreijaisi jotain väriä. Mulle tulee ekana tosta hapsupallosta mieleen vähän ne Muumien esi-isät. Tiedättekö ne jotka löytyvät uusimmasta muumimukista?

Iskeekö hapsulamppu? Aiotko tehdä saman omalle tylsälle pallolampulle?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun ilmoitit käynnistäsi :)