sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Perjantai kuvina

Aamu alkoi puol kasin aikaan. A saa aina ensimmäisenä päivävaatteet päälleen, koska kapalopussi riisutaan heti ettei se ehtisi saamaan pukluja päälleen.

Joka aamu toistuu melkeinpä sama kaava;
A:lle leikkimatto keittiön lattialle
O pyytää sata kertaa aamupalaa ja syliin samalla kun keitän puuroo tai teen leipiä. Ja jokaikinen kerta kun mä viimein istahdan alas syömään niin A kyllästyy.
Puurossa oli kyllä marjoja. Mulla on tosi vaihteleva suhde ton puuron kanssa. Nyt on taas huonompi vaihe menossa, enkä meinaa saada puuroa alas. Tämäkin jäi osittain syömättä kun unohdin sulattaa marjat niin sehän oli heti kohta kylmää. Kahvinkin juon nykyään usein mustana, silti sekin on kylmää... Taustalla toi ihana paperisotku, joka odottaa edelleen järjestämistä.


O halus multa mustikan ja puras sitä vissiin suu auki niin sitä oli mun vaatteilla ja pöydässä. Onneks ei ollut mitkään lempparivaatteet päällä.

Aamupalan jälkeen tehtiin aamupesut ja kulutettiin kylppärissä varmaan yli puoli tuntia siivousinspiraation iskiessä.


Kympiltä lähdettiin vikaa kertaa Tulan kanssa ulkoileen. Meillä oli se lainassa Tampereen Napapiiriltä kaks viikkoo ja rakastuin kyllä ihan täysin. 

Tunnin pästä tultiin väsyneinä ja nälkäisinä sisälle. Mulle eilistä kanaa ja riisiä. Oltsulla oli kanan sijasta kalapuikkoja. Syömisten jälkeen pitikin valmistautua lähtemään palauttamaan Tula, ennen J:n töihin menoa. A jatkoi ulkoiljn jälkeen uniaan, herätettiin hänet vain syömään ennen liikkeelle lähtöä. Jossain kohtaa O keksi mennä vauvan sänkyn...


Repun palauttamisessa vierähti tunti. J jatkoi töihin ja mä yritin vähän siivota ennen ystävän kyläilyä. O:lta jäi päiväunet välistä.  Meno olikin sitten kolmesta kuuteen sen mukaista. Ystäväni näki sopivasti uhmaikäisen parhaat puolet. Alla olevassa kuvassa on huulirasva kauniisti peiliin levitettynä. Vieraan ollessa kävin viemässä pyykkiä kuivaushuoneeseen ja syötin A:lle päivän porkkanat ja bataatit. Siinä hieman ennen kuutta tehtiin ruoaksi nuudelia ja soijakastiketta. O tosin oli niin väsynyt, ettei ruoka paljon maistunut. Ruoan jälkeen laitoin O:lle päivän Pikku Kakkosen. Lastenohjelmien aikana sain A seuranani viikattua puhdaspyykkivuoren ja pestyä huulirasvat peilistä.


Jospa muistaisin seuraavan mahdollisen vauvan kohdalla, ettei tämän kokoisia bodeja kannata enää bankkia valkoisena. A:lla on varmaan about kymmenen valkoista odya. Katsotaan miltä ne näyttävät parin kuukauden soseiden syömisen jälkeen. Lastenohjelmien jälkeen vein pojat kylpyyn. Laitoin A:n nukkumaan ja annoin O:lle vielä iltapalaa. Ennätyksellisesti molemmat oli nukkumassa ennen yhdeksää ja J vielä töissä. Mä levitin joogamaton, sytytin tuoksukynttilän, suihkautin magnesiumia (ei muuten sovi tää versio herkkäihosille) ja nautin hiljaisuudesta.

Yleensä O ei mene noin aikaisin nukkumaan niin jo oli J ihmeissään kun tuli töistä. Alettiin katsoa Downsiftaajat -sarjaa ja yhdentoista jälkeen mentiin nukkumaan.


Sellainen päivä meillä oli perjantaina. Ihanne ois tietty ulkoilla kahteen kertaan, mutta aina ei vaan ehdi tai jaksa. Varsinkaan nyt kun tulee niin aikasin pimeetä. Ens viikolla kuulemma pitäis tulla lunta, ois kyllä kiva niin vähän valostuis. 

Tykkäättekö näistä päivä kuvina -postauksista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun ilmoitit käynnistäsi :)