perjantai 2. joulukuuta 2016

Arjen helpottaja

yhteistyössä Ipanainen

Kaikki alkoi kesäkuisten treffeiltä pari kuukautta sitten. Puhuin mammakavereille kuinka A vaatii aina syliä ja huomiota silloin kun olen yksin hänen kanssaan. Varsinkin jos pitäisi laittaa ruokaa tai viedä pyykkejä kuivumaan. Olin jo aiemmin miettinyt kantoreppua, valittelin siinä lajitovereille kuinka kalliita ne ovatkaan. Maksappa nyt reippaasti yli satku jostain kapistuksesta, mikä ei välttämättä edes vauvaa miellytä. Eräs porukastamme sitten mainitsi Tampereelta erään paikan mistä pystyy vuokraamaan kantovälineitä.

En ihan tarkkaan muista kauanko meni noiden treffien jälkeen kunnes laitoin viestiä kantovälineitä vuokraavaan paikkaan. Aika pian kuitenkin haettiin reppu, Tula, pariksi viikoksi kokeiluun. Vuokraaminen oli yllättävän halpaa siihen nähden mitä häviäisi jos ostaisi repun eikä vauva viihtyisikään siinä. Tuolle kaksiviikkoiselle osui sopivasti laivareissu ja I love me -messut. Molemmissa Tula oli mainio apuväline. Sitä kokeilivat minun lisäkseni myös mummu sekä isi. Kenelläkään ei ollut huonoa sanottavaa.Vaikka kantaminen oli helpoin ratkaisu laivalla sekä messuilla niin iso apu se on arkipuuhissakin. Vilkkaan isoveljen kanssa on miellyttävämpi mennä puistoon kun pikkuveli on repussa, eikä tarvitse raahata vaunuja perässä ja olla vähän väliä hytkyttämässä. Ruuanlaitto on mukavempaa kahdella kädellä vauva repussa, kuin yhdellä kädellä vauvan huojuessa toisella kädellä. Silloin tällöin A tietysti kaipaa ihan muuten vain läheisyyttä ja nukahtaa reppuun päästyään. Ihan joka kerta ei hänkään meinaa viihtyä, Kädentaitomessuilla jouduin jonkun aikaa kävelemään edestakaisin hiljaisella käytävällä, jotta herra rauhoittui ja nukahti. Silloin saattoi tietysti jo pelkkä hälinä häiritä eikä niinkään olinpaikka.

Vuokrajakson päätyttyä jaksoin hieman etsiä netistä käytettyä Tulaa. Lopulta totesin ostavani mieluummin uuden kuin melkein samalla hinnalla käytetyn. Sitten piti päättää vain kuosi ja se olikin vaikeaa. Jos J ei käyttäisi reppua niin mun valinta ois ollut Bliss Bouquet -kuosi ajattelin kuitenkin hieman häntäkin ja valitsin hieman neutraalimman kuosin. Tämä oli myös muutamien läheisteni valinta mun kahdeksasta vaihtoehdosta.Myös Ipanaiselta pystyy vuokraamaan repun kokeiluun ennen ostopäätöstä. Tää on todella helppo käyttää. Kaikessa yksinkertaisuudessaan kantiovyö kiinni ja kiristys. Vauva kyytiin ja olkahihnat harteille, niskaremmi kiinni ja olkahihnojen kiristys. Ei voisi paljon helpompaa olla. Tässä standardikokoisessa Tulassa on painosuositus 7-20 kg, mutta pienempääkin vauvaa voi kantaa vauvatuen avulla. Meidän esikoinenkin menee repussa vielä oikein hyvin painonsa puolesta, tokikaan paneeli ei ihan riitä polvitaipeesta toiseen. Ei kuitenkaan olla isompaa kantamassa niin paljoa, että oltaisiin ostamassa reppuun jatkopaloja. Sekin on pelkkää plussaa kun kuoseja on valittavissa monta erilaista, varmasti löytyy jokaiselle mieleinen.

Voin lämpimästi suositella Tulaa. Meillä tämä on päivittäin käytössä ja tykätään paljon! Kysykää ihmeessä jos minulta jäi jotain olennaista kertomatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun ilmoitit käynnistäsi :)